https://vimeo.com/61751496

Sinds 2017, ben ik actief als vrijwilliger in het Kortrijkse medialab Quindo. Daarin ben ik actief in de muziekredactie, help ik geregeld met de techniek van radioshows (zoals Versterker), schrijf ik concertreviews en artikels & was ik videoreporter in de Sinksenfeesten 2018.

Ik ben in Quindo terecht gekomen dankzij Sabrine Yaghi (lid van de raad van bestuur in Quindo). Tijdens IDcity Kortrijk vertelde ze me namelijk dat Quindo interesse had om mijn IDcity project (dat toen nog Video Creator Lab heette) te ondersteunen. Ik heb afgesproken met Broos Claerhout (een van de coördinatoren van Quindo) om eens te luisteren hoe hij onze samenwerking ziet, en zo geschiedde het. Ik ben later naar de open avond gegaan, en heb me meteen ook ingeschreven voor de muziekredactie. 

Eerder dit jaar vierde Quindo zijn 5de verjaardag (omwille van omstandigheden 1.25 jaar later dan gepland) met de Quindo Awards. Tijdens dit feestje, werd ik (weliswaar officieus) bekroond tot beste nieuwe vrijwilliger. 

Video Creator Lab – de eerste stap richting de oprichting van BE.Content

Onder de noemer “Video Creator Lab” organiseerde ik in samenwerking met Quindo, een workshop vloggen en videobewerking. Tijdens deze workshop, leerden beginnende vloggers de eerste nodige skills aan om te beginnen met vloggen. Tijdens die dag, kregen de deelnemers de kans om, na een introductie rond vloggen, de stad in te trekken om een vlog te filmen. ’s Middags mochten de deelnemers die dan bewerken tijdens een workshop videobewerking op Adobe Premiere. ’s Avonds kwam de Vlaamse Youtuber Achterklap op bezoek om feedback te geven op de gemaakte vlogs en een mediatalk te geven over zijn carrière als vlogger om zo de deelnemers te inspireren.

Muziekredactie

Samen met de andere leden van de muziekredactie, vergaderen we maandelijks over welke muziek we de komende maand zullen promoten op onze radio. Dit doen we door de ingezonden muziek te beluisteren. Verder mag elk lid zelf ook muziek aanbrengen. De andere leden kiezen dan op een democratische manier welk nummer in welke lijst terecht komt. Verder bespreken we er ook wie naar welke concerten gaat om deze te reviewen en kiezen we de volgende groep die te gast is tijdens Versterker

Versterker

Versterker is een permanente wedstrijd die Quindo organiseert in samenwerking met het Vlaamse online muziekplatform vi.be. We bieden de winnaars de kans om 1 uur radio te komen maken in onze studio. De band krijgt zelf de vrijheid om dit uur in te vullen zoals ze zelf willen terwijl 1 lid van de muziekredactie verantwoordelijk is voor de techniek. Zelf was ik verantwoordelijk om de shows van Café Des Sports en Fat Max technisch gezien tot een goed eind te brengen.