Over mij

Hallo! Ik ben Tristan Isaac, 27 jaar oud en woon in Kortrijk. Welkom op mijn blog.

Ik ben een student Netwerkeconomie aan Howest (campus “The Square”) te Kortrijk. Tijdens deze opleiding, leren we ondernemen met de netwerkeconomie als basis. Gebruikmakend van de (vooral digitale) tools die we nu voor handen hebben, krijgen ook we de kans om aan projecten te werken.

Naast student ben ik ook vrijwilliger in medialab Quindo, waar studenten en (kwetsbare) jongeren de kans krijgen om media te (leren) maken in een toffe omgeving. Zo leer je radio en video’s maken, artikels schrijven, werken met sociale media enz. Binnen dit Kortrijks medialab, ben ik lid van oa. de muziekredactie. Als je zelf zin hebt om te proeven van alles wat Quindo te bieden heeft, klik hier voor meer informatie. Misschien ontmoeten we elkaar daar?!

Ook ben ik lid van het cafébestuur van De Stroate. De Stroate, een van de grootste jeugdhuizen in Groot-Kortrijk, bestaat namelijk uit meerdere werkingen. De bedoeling is om de 4 elementen van hip-hop (Dj’ing, MC’ing, dans en grafitti) een eigen plaats te geven. Elk element heeft zijn eigen werking (MC’ing en Dj’ing zit in een overkoepelende werking). Ook zijn er ondersteunende werkingen zoals Weefsel, waar alles rond hip-hopondernemerschap word ondersteund en FundamenTelen, waar jongeren de kans krijgen om zichzelf creatief te ontplooien en de caféwerking.

IDcity

Begin 2017, schreef ik me in voor IDcity.  Een initiatief van de Koning Boudewijnstichting waarin jongeren de kans kregen om een eerste kapitaal te winnen om hun idee uit te werken. Mijn idee, een alternatief voor de YouTube Spaces voor beginnende vloggers, was een van de laureaten. Om dit idee uit te werken ben ik in zee gegaan met Quindo.

Eerste kennismaking opleiding “Netwerkeconomie”

Via IDcity, heb ik tevens de opleiding Netwerkeconomie leren kennen. Ann Deraedt, een van de docenten binnen deze opleiding, stuurde namelijk alle winnaars en mail waarin ze ons uitnodigde om de opleiding te leren kennen tijdens een van de infodagen. De praktijkgerichtheid van deze opleiding sprak me meteen aan. Desondanks, ben ik pas in academiejaar 2018-2019 deze opleiding gestart omdat ik enkele weken na IDcity een job vond. Nadat mijn contract er afliep, greep ik de kans om deze opleiding te volgen.

Mijn plan was om het Video Creator Lab verder uit te bouwen als project binnen de opleiding. Maar nadat we gebuisd waren voor “Small Business Project” (omdat de jury geen toekomst zag in het idee) hebben we beslist om in het 2de semester een nieuw project op te starten. In dit project, willen we duurzame t-shirts verkopen om zo ons steentje bij te dragen aan de groeiende markt van duurzaam kledij. We hebben er dan ook gekozen om duurzamere stoffen zoals hennep en bamboe te gebruiken.

Tristan Isaac
Student Netwerkeconomie